ONS TOILETPAPIER

100% boomvriendelijk: dat is hoe het moet zijn. The Good Roll gebruikt alleen 100% gerecycled papier, zonder kleur- en geurstoffen. Dus: geen boskap, minder waterverbruik en minder uitstoot van o.a. koolstof. Bomen zijn om te knuffelen, niet om te eindigen als papier in jouw toilet. Ons papier is super zacht, supersterk en net zo goed voor jou als voor je portemonnee!

PREMIUM ROL

Shines bright on your toilet

 • + 100% boomvriendelijk
 • + 400 vellen per rol (=2x zoveel als gebruikelijk!)
 • + Superzacht en supersterk
 • + 3-laags
 • + Zonder kleur- en geurstoffen
 • + Iedere rol is voorzien van wikkel in 5 coole designs

LUXURY ROLL

 

 • + 100% boomvriendelijk
 • + 400 vellen per rol (=2x zoveel als gebruikelijk!)
 • + Superzacht en supersterk
 • + 3-laags
 • + Zonder kleur- of geurstoffen
 • + Iedere rol is voorzien van wikkel in 5 feestelijke designs

GOED VOOR DE MENS

32% van de wereldbevolking heeft géén toegang tot veilige en schone toiletten. Daarom investeren wij 50% van onze nettowinst in de bouw van toiletten in Oost-Afrika.

GOED VOOR DE PLANEET

Veel toiletpapier wordt nog steeds gemaakt van bomen. Onzin! Wij gebruiken alleen gerecycled papier, dus 100% boomvriendelijk. Yes!

GOED VOOR JE BILLEN

Superzacht, supersterk en zonder gebruik van kleur- en geurstoffen. Kick-ass!

GOED VOOR JE GEVOEL

Eindelijk sexy toiletpapier en geen beschamend gesleep meer door ons unieke abonnement, dat net zo goed voor jou is als voor je portemonnee. Winnen!

VERANDER DE WERELD MET TOILETPAPIER

Stel je eens voor dat je moet leven zonder toilet en je ’s avonds alleen in het donker naar buiten moet om een privéplekje te vinden.

Wie niet beschikt over een toilet moet in onhygiënische omstandigheden zijn behoefte doen; in de bosjes, achter hutjes of muurtjes, of boven open water. Voor 2,3 miljard mensen is dit de dagelijkse realiteit.

Eén derde van de wereldbevolking moet zijn behoefte in de open lucht doen, omdat er geen veilige toiletten zijn. Niet alleen ongemakkelijk, het brengt ook enorme gezondheidsrisico’s met zich mee. Alleen al aan diarree sterven jaarlijks meer dan 760.000 kinderen van onder de 5 jaar. Een bijkomend gevaar is dat veel meisjes en vrouwen die in het open veld hun behoefte moeten doen, een verhoogde kans lopen te worden aangevallen door mannen.

De gevolgen van het ontbreken van een toilet en de blootstelling aan de verstrekkende gezondheidsrisico’s zijn voor ons bijna onvoorstelbaar maar bovenal onaanvaardbaar. Daarom steunt The Good Roll de ‘WASH and Learn’ projecten van Stichting Simavi in Afrika.

WATER EN TOILETTEN

Als uw hotel toiletpapier van The Good Roll koopt, steunt u daarmee onze missie: veilige en schone toiletten voor iedereen. 

50% van de nettowinst van The Good Roll investeren wij samen met de partners van Stichting Simavi in de installatie van veilige toiletten in Oost-Afrika. De toegang tot een veilig toilet is namelijk niet alleen belangrijk in je eigen huis; om de basisgezondheid te verbeteren moeten veilige toiletten ook op publieke plekken, zoals scholen beschikbaar zijn. Met de aanleg van deze toiletten en het verspreiden van kennis over hygiëne worden levensgevaarlijke ziektes voorkomen en kunnen kinderen veilig naar school. Zo kunnen ze zich ontwikkelen en breken ze uit de vicieuze cirkel van armoede.

Vanaf het moment dat we ons eerste toiletpapier verkopen, steunen we de WASH and Learn projecten van Stichting Simavi. Samen met de partners van Stichting Simavi en lokale partner HEWASA beginnen we in Kabarole district in Oeganda aan het realiseren van veilige toiletten op de St John’s Nsongya Primary School. Voor de aanvang van de projecten waren de hygiëne en toegang tot toiletten bijzonder slecht. Samen met onze lokale partners stimuleren we lokale gemeenschappen om zelf hun toiletten en wasbakken te bouwen. We geven voorlichting over hygiëne en trainen dorpsbewoners tot onderhoudsmonteurs. Zo zorgen we samen voor een duurzaam resultaat.

Wat maakt ons uniek??

 

Bij The Good Roll komt al het goede in vieren:

 1. Goed voor de mens. 32% van de wereldbevolking heeft geen toegang tot veilige en schone toiletten. Daarom investeren wij 50% van onze nettowinst in de bouw van toiletten in Oost-Afrika.
 2. Goed voor de planeet. Veel toiletpapier wordt nog steeds gemaakt van bomen. Onzin! Wij gebruiken alleen gerecyclede papiervezels, dus 100% boomvriendelijk!
 3. Goed voor de billen. Superzacht, supersterk en zonder gebruik van kleur- en geurstoffen. Kick-ass!
 4. Goed voor je gevoel. Eindelijk sexy toiletpapiet en geen beschamend gesleep meer door ons unieke abonnement, dat net zo goed voor jou is als voor je portemonnee. Winnen!

Onze partner

 

Stichting Simavi maakt zich hard om kwetsbare groepen mensen in Afrika en Azië, vooral vrouwen en meisjes, in staat te stellen om een gezond leven te leiden door;

 • Het verbeteren van hun hygiënische omstandigheden en het mogelijk te maken dat er toegang is tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.
 • Hen weloverwogen beslissingen te laten nemen over hun seksuele en reproductieve gezondheid en rechten…., vrij van discriminatie, dwang en geweld.

The Good Roll investeert 50% van haar nettowinst samen met de partners van stichting Simavi in de installatie van veilige toiletten in Oost-Afrika. Met de aanleg van deze toiletten en educatie over hygiëne wordt de verspreiding van levensgevaarlijke ziektes voorkomen, thuis en op school. Met elke Good Roll die jij koopt zorg je ervoor dat iemand in Oost-Afrika tegang krijgt tot een veilig en schoon toilet. Met behulp van onze The Good Roll impact tracker houden we precies bij wat onze bijdrage is aan een beter milieu en gezond bestaan in Oost-Afrika.

ONZE SAAIE (MAAR TOCH WEL HANDIGE) WEETJES

 • Ons toiletpapier is voorzien van het 100% FSC kenmerk
 • Ons toiletpapier wordt geproduceerd in Dublin, Ierland
 • De wikkels worden geproduceerd in Nederland
 • Het aanbrengen van de wikkels wordt gedaan in een sociale werkplaats in Nederland

Wanna roll with us?

 

The Good Roll is er voor iedereen (ja echt!). Voor consumenten maar ook (op maat) voor bedrijven, horeca en events. Help ons in het realiseren van onze missie: goede sanitaire voorzieningen voor iedereen en geen bomen meer kappen voor het papier! Door over te stappen op The Good Roll draagt uw hotel direct bij aan een betere toekomst voor miljoenen mensen in Oost-Afrika.